Næringslivsnytt: kjøttprat-Thomas har fått ny jobb

I et av de forståelig nok mest leste blogginnleggene på WordPress de siste dagene, skriver Thomas Tangen at han har forlatt det temmelig uspennende Opplysningskontoret for kjøtt til fordel for «den mest spennende PR-arbeidsplassen de neste årene», GCI Communique. Synne gratulerer.

Thomas Tangen er en visjonær mann, noe som avspeiles i hans presise analyse av norsk næringsliv og Internett. Tangen påpeker for eksempel at «de som vil lykkes i fremtiden [må] finne frem kunnskapen og kunnskapsfolkene i bedriften.» Ikke som under Internett 1.0, altså, da man satte «kunnskapsfolkene» til å sortere binders. Ifølge Thomas Tangen «nytter [det] ikke å grave seg ned lenger.» Førsteårspensum på BI må dermed revideres. Tangen oppgir også e-post og telefon for dem som måtte ønske å få tilsendt et bilde av tidligere matprat-Thomas, nå communique-prat-Thomas (av hensyn til Vær varsom-plakaten artikkel 3.9 gjengis dette ikke her).

Men dette er ikke det eneste man kan lære av bloggene hos CGI Communique. Ifølge Marius Eriksen har det raskt voksende nettsamfunnet Twitter «endret alt». Det er ikke mindre enn selve nøkkelen til å forstå Internett – det var blant annet dette som førte CGI Communique til den oppsiktsvekkende erkjennelse av at «internett i dag dreier seg om samtaler». Som Eriksen sier, «Planlegger du å starte en blogg, men vet ikke om du har tid eller ideer nok, begynn med Twitter.» Oversatt: Har du ingen ting å si, men utrolig lyst til å si det, begynn med Twitter.

Mens guttene i CGI Communique snakker om ny teknologi og skryter av hvor mange lesere de har, tar jentene i bedriften seg av de nære ting, som seg hør og bør. Nina Nilsen forteller at sønnen hennes brant seg på en peis i påsken, mens min navnesøster Synne Hedlo blogger om brystbetennelse. Det er trygt å vite at gamle kjønnsroller er som før selv om alt rundt oss er i endring.

– Synne Starvik

Reklamer

5 Comments

 1. Posted april 4, 2008 at 7:10 am | Permalink

  Gutta på kontoret digger deg!

 2. Posted april 4, 2008 at 7:13 am | Permalink

  Jeg lugget også jentene jeg var forelsket i når jeg gikk på skolen… 🙂

 3. Synne Hedlo
  Posted april 4, 2008 at 7:19 am | Permalink

  Fortsett ryddejobben, navnesøster, du ruler! Helse-Synne

 4. Posted april 4, 2008 at 12:31 pm | Permalink

  Synnes opprydning på internett har vind i seilene. One down, (cirka) 750 kommunikasjonsselskap, 50 000 twittere og 3,5 millioner internettbrukere to go. I Norge. Når “kunnskapsfolk” og deres klienter er avrustet på kommunikasjon, og transisjonen gjennom tilførsel av søtlig Synne-blogg metadon er fullendt, hva står vi igjen med, Synne? Et tradisjonelt byttesamfunn på gatehjørnene hvor 4 egg og en skinkebog skifter hender i bytte mot en analyse av nord-sør-konflikten? Og er du ikke selv fanget i de samme kjønnsrollene du har avdekket, i egenskap av å ”rydde opp” på internettet? Hva vil du servere oss når du har ryddet ferdig og roper oss inn for å spise? Og hva er igjen å spise nå som mat er blitt drivstoff og selv kjøttprat-Thomas har flyktet fra ernæringsliv til næringsliv?

 5. Posted april 8, 2008 at 2:21 pm | Permalink

  Har dere hørt at det kommer realityserie med Kjøttprat-Thomas på Nrk til høsten?


One Trackback

 1. […] Synne. Og Synnes opprydning på internett har vind i seilene. Det fikk GCI Communiqué nylig erfare. One down, (cirka) 750 kommunikasjonsselskap, 50 000 twittere og 3,5 millioner internettbrukere to […]

Send en kommentar

Required fields are marked *

*
*

%d bloggere like this: