Medietilsynet gir Bibelen 18-årsgrense

Det nye spillet Age of Conan har vakt mye harme i kristne miljøer. Blant andre har KrF-veteran Oddvar Skaiaa påpekt at spillet inneholder grotesk vold og kan føre til varig svekkede sjelsevner.  – Vi har et kristent kulturgrunnlag, som sier at vi ikke skal drepe i hytt og gevær, sier Skaiaa til dagbladet.no.

Bibelen: I Medietilsynets søkelys.

Skaiaas årvåkenhet har nå ført til økt oppmerksomhet rundt andre kulturprodukter. Blant de som nå vurderes av Medietilsynet er bestselgeren «Bibelen».

Medierådgiver Bjarne Håndbrækken har lest de første par kapitlene av boken, og er forskrekket over innholdet. – Bare i de to første såkalte ”Mosebøkene” er det mange eksempler på brutal, umotivert vold. Gud lar for eksempel svovel og ild regne over Sodoma og Gomorra (1.Mos.6:7) og ødelegger alt som gror på marken. Dette er jo ikke bare massemord, men også grov miljøkriminalitet. Gud truer også med å drepe hele familien til en viss Abimelek, bare fordi han har tafset på en annen dame (1. Mos: 20:7). I 2. Mosebok slår Gud i hjel alle førstefødte i Egypt (2.Mos 11:4-7, 29) bare for å vise at han liker israelerne bedre. Han foreskriver også dødsstraff for det de fleste vil regne som bagatellmessige forseelser, som å slå sin far eller mor, eller forbanne dem (2.Mos, 21:15-17). Håndbrækken oppsummerer: – I det hele tatt framstår Gud som en uberegnelig, psykopatisk massemorder.

Medietilsynet vil nå gå inn for at Bibelen blir gitt 18-årsgrense, og vil sørge for at aldersgrensen blir overholdt ved periodiske kontroller. – Om ikke du reagerer på Bibelens ekstreme voldsskildringer, er du avstumpet, avslutter Håndbrækken.

11 Comments

  1. Laffen
    Posted juni 6, 2008 at 3:29 pm | Permalink

    Fantastisk innlegg. Du fortjener annerkjennende nikk fra titusener!

  2. Britt Åse
    Posted juni 6, 2008 at 8:22 pm | Permalink

    Tiltredes!! 😀

  3. Posted juni 7, 2008 at 12:41 am | Permalink

    Håndbrækken kommer ingen veg med å forby oss å lese
    det vi vil selv. Sensur er temmelig dust.
    På vegne av de umyndige.. under 18 år..som ikke trenger misjonerende ateister for å tenke selvstendig.

  4. Posted juni 7, 2008 at 12:41 pm | Permalink

    Godt poeng, selv om jeg synes du dro den litt vel langt

  5. Posted juni 7, 2008 at 1:07 pm | Permalink

    Lengre enn disse ateistene drar sine greier?

  6. Posted juni 7, 2008 at 1:17 pm | Permalink

    Til predikeren: Det jeg skrev var til Synne. Det du skrev syntes jeg var berettiget 😉

  7. AOC=inn bibel/religion=out and long gone
    Posted juni 8, 2008 at 10:19 am | Permalink

    Hail FunCom, Embrace Age of Conan. Lose Yourself to Temptation beyond Reckoning.

    Religion er oppskrytt, bibelen e fiction og Age of Conan er et genuine mesterverk. Tørr påstå at 90% av dagens, norske i hvert fall, ungdom ikke har noe særlig forhold til noen form for «practiced religion». Teknologi, materialisme, vitenskap og utvikling er framtiden. Lev livet som det er gitt, lev fri og i «nuet», ingen overårdnet spirituell «makt» or whatever. Ta ting for det de er, open your eyes. bla bla bla 😀 no god damn religion allowed. KKTHXBYE

  8. Sedai
    Posted juni 18, 2008 at 1:58 pm | Permalink

    Endelig noen som tar tyren ved hornene.
    Eg har og personlig hørt desse og andre historier fra boka det her refereres til bli lest for barn ned i skolealder og yngre på søndags skole.
    En 18 års grense burde vert innført av medie tilsynet for lenge lenge siden. Med litt ettertanke forstår eg nå min avstumpenhet og følelses løse tiltrekning til glad volds spill og filmer. Hadde eg ikkje hørt desse historiene eller vert oppfordret til å lese de ville eg nokk vert en snill gutt som tenkte glade tanker om fremtiden.

  9. Posted juni 19, 2008 at 10:53 am | Permalink

    Briljant, intet mindre. 🙂

  10. Bente Kalsnes
    Posted juni 19, 2008 at 9:20 pm | Permalink

    Ti tusen nikk fra Brussel. Tror du har slått spikeren i kista for Bibelen, en gang for alle.

  11. Posted september 17, 2008 at 4:18 pm | Permalink

    Andedammen har slumret lenge nok. Sverdene spisses og andefølget gjør seg klar til nok et korstog mot verdens dumskap. Bibelen er første offer. Andedammen forakter bibelen, dens slaver og hele dets vesen. Bare vent bibel, nå kommer vi og tar deg!! KVAKK KVAKK!!!


Send en kommentar

Required fields are marked *

*
*